Veelgestelde vragen

- Hoe kan ik betalen?
U kunt betalen met IDEAL, VISA, Mastercard, Bancontact of u kunt het artikel ophalen bij ons in de winkel.

- Wat zijn de verzendkosten?
De verzendkosten zijn €6,95. Als u boven de €50 koopt, zijn de verzendkosten gratis.

- Wat is de levertijd?
Als u besteld voor 16 uur, wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

- Ik wil graag mijn bestelling ingepakt hebben, kan dit?
Ja tuurlijk is het mogelijk om uw bestelling ingepakt te hebben. Als u bij "Opmerkingen" zet welk artikel u ingepakt wilt hebben, zorgen wij dat uw artikel leuk is ingepakt!

- Hoe kan ik mijn artikel ruilen of retourneren?
U kunt uw artikel altijd ruilen of retourneren via ons retourformulier. U heeft 14 dagen de tijd om uw bestelling te retourneren. De kosten van het ruilen of retourneren is voor de consument. U kunt uw bestelling ook ruilen of retourneren in onze winkel, dit is kosteloos. Als wij uw bestelling ontvangen hebben, storten wij binnen de 5 werkdagen het geld terug op uw rekening. Wij nemen uw bestelling alleen in behandeling als deze in originele staat (inclusief labels & verpakkingen) is teruggestuurd. Als uw bestelling beschadigd of gebruikt is, weigeren wij de bestelling en sturen wij het terug. 
Wij zouden het fijn vinden als u ons een berichtje stuurt, naar info@ozoleuk.eu, wanneer u uw bestelling retourneert. Wij weten dan dat uw order eraan komt, als uw order bij ons is aangekomen handelen wij verder uw bestelling af.

Let op! De retourkosten zijn voor eigen rekening.

- Wanneer krijg ik mijn geld terug als ik mijn bestelling heb geretourneerd?
Als wij uw bestelling ontvangen hebben, storten wij het geld binnen de 5 werkdagen terug op uw rekening. Als u een deel van uw bestelling houdt, krijgt u alleen het aankoopbedrag van het (de) geretourneerde artikel(en) terug en niet de verzendkosten. Als u heel uw bestelling terugstuurt, krijgt ook de verzendkosten (dit zijn de kosten die u betaald wanneer het product vanuit ons naar u wordt verstuurd) terug. De retourkosten zijn voor eigen rekening!

- Wat moet ik doen als mijn bestelling niet klopt?
Als uw bestelling niet klopt, neem dan even contact met ons op. U vindt onze contactgegevens bij het onderdeel "Contact".

- Ik wil een artikel bestellen maar dat artikel is uitverkocht, kan ik dit artikel dan nog bestellen?
Als een artikel is uitverkocht, kunt u het beste even contact met ons opnemen! U kunt normaal gezien elk artikel bestellen dat is uitverkocht. Wij gaan dan bij onze leverancier navragen of dit product nabestelbaar is, als het artikel nog bestelbaar is dan duurt het maximaal 10 werkdagen voordat het product bij u is.  Als het artikel ook bij onze leverancier is uitverkocht, dan storten wij het geld terug op uw rekening.

Let op! Wij proberen de voorraad zo snel mogelijk aan te passen zodat de webshop en de winkelvoorraad gelijk lopen met elkaar, er is een hele kleine kans dat u een product op de webshop koopt maar op dat moment wordt verkocht in onze winkel. Als dit voorvalt, kijken wij of het product nog bij ons op voorraad is en anders kijken wij bij onze leverancier of het product nog bestelbaar is (zie vraag: "Ik wil een artikel bestellen maar dat artikel is uiverkocht, kan ik dit artikel dan nog bestellen?"). Als dit voorvalt, hoort u direct van ons! We bieden alvast onze excuses aan op voorhand voor dit ongemak!
 

© 2018 - 2021 Ozo Leuk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel